fredag den 7. oktober 2011

Stick to what you know...

Kanye West, nu musiker OG designer
Hej søde bloglæsere - og glædelig weekend :) 


Det er nu ved at være en uge siden Kanye West præsenterede sin længe ventede Ladies wear collection for Spring 2012. The fashion world har summet med rygter om kollektionen længe, ghost designers (og i så fald hvem), modeller, specielt indbudte til fashionshowet osv. der har været meget namedropping! Og det var da også en lille men specielt udvalgt gæstescare som så på, da Kanye West præsenterede sin kollektion i Paris 1. oktober. Blandt publikum sad bl.a. Anna Wintour, Lindsay Lohan, Ciara, Carrie Gorman og et ton af fashionbloggers fra både USA og Paris. Kollektionen er opkaldt efter Kanyes fornyligt døde mor, Donda West: Dw - Kanyes designs var præget af bandage-looks, mange mange lynlåse, hotpants, pels og generelt lækre materialer. Og true, true - der er masser af lækker pels og læder i kollektionen, which we like <3 - Men i en forårskollektion? Aaarh søde  Kanye, det er jo ikke rigtig godt vel? Det er vel et forsøg på, at gøre kollektionen eksklusiv - og han har da også selv udtalt, at han har lagt vægt på materialerne og det er selvfølgelig meget godt - men her bliver det altså meget tydeligt, at Kanye West er en rookie i modeverdenen og mangler den erfaring som modehusene har masser af.
Kollektionen er blevet ringe modtaget in the fashion industry - kritkken har faktisk havlet ned over Kanye West. Bloggere og modejournalister er mildest talt ikke begejstret. Kritikken går på en usammenhængende kollektion, ude af kontekst og med tøj som på ingen måde er rtw (og så vidt jeg har forstået, var det et rtw-show og ikke et hc-show?) - tøjet så ud til ikke at passe modellerne og hvad var endnu værre, var skoene. ØV Kanye - det er vis en om'er! Amerikanske modejournalist Lisa Armstrong udtalte efter modeshowet "Kanye West's fashion debut was like being subjected to an hour long MRI scan - but not as much fun" - av av av... Og da modeverdenens diktator, Anna Wintour, blev spurgt hvad hun synes, efter showet var hendes eneste respons "Ask someone else" - det gør næsten mere ondt, gør det ikke?
Men som Carrie Gorman påpegede - havde vi så forventet så meget, af en ukendt ny designer? nej vel... Så måske man skulle give Mr. West en chance til, som han selv påpeger, er dette hans første kollektion og han kan KUN vokse herfra... Jeg vil ihvertfald følge med herfra :) OG jeg har faktisk hørt rygter om, at nogle af hans ghostdesigners er Louise Goldin, Katie Eary og en tidligere Givenchy designer? ikke dårligt, if true? Desuden tog celebrity-verdenen faktisk meget godt imod Kanyes kollektion (hvilket nok desværre sige mere om deres sans for mode end selve kollektionen); Ciara var henrykt og Lindsay Lohan lige så. Ciara har udtalt til MTV news , lige efter showet "It was amazing. The clothes, the feeling in the room, the energy backstage -- it really feels special..." - bup bup bup, den er du vis mere eller mindre alene med Ciara. 
Det bliver spændende i fremtiden at se, hvordan det går Kanye West - og et eller andet sted, er jeg måske også nødt til at påpege, at der var også mange der synes hans musik var rimelig sær, da han debuterede i musikbranchen. I dag anses han for en af de dygtigste musikere i vores tid - han får en chance til :) 

Kanye West er jo langt fra den første celebrity, som forsøger sig i modebranchen. Musikerkollega Lily Allen debuterede i Maj i år med en designkollektion, sammen med hendes søster Sarah Owen, under navnet Lucy In Disguise. Kollektionen var vintage inspireret og ret yndig - men efter sigende, går det heller ikke specielt godt for Lucy In Disguise lige pt. 

Kære musikere: I er jo så gode til det der med musikken, måske I bare skulle stick to what you know?

I'm out :) God weekend! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar